Mariette Wijne

Mariette Wijne

cover 'Nou, nog eentje dan'

Tekstschrijver, redacteur, corrector,

maar ook schrijfdocent op de Gerrit Rietveld Academie en hoofdtrainer (denk voetbal) van S.V. De Specht, schrijfvereniging voor solitaire tikkers. Iedereen die meer, weer of beter wil schrijven is er welkom voor een cursus of solotraject. Om al dat meedenken en doceren te compenseren sluit ik af en toe de gordijnen en schrijf dan stukjes die steeds meer weg hebben van een gedicht.

Wat er aan voorafging

Toen ik Nederlands studeerde, wilden 83 van de 84 eerstejaarsstudenten stiekem schrijver worden, ik modeontwerper. Snel studeerde ik af op de essays van Carry van Bruggen en haastte me naar de kunstacademie.

Na jaren studeren, moest het aardser. Ik werkte als nanny, illustrator, huisschilder, kok in opleiding en ik wilde juist wandelgids worden, toen een vriendin me attendeerde op een cursus wetenschapsjournalistiek.

Terug naar school

Ik ontdekte mijn stem. Mijn pen. Een doel! Ik kreeg klussen, begon een tekstbureau en vormde lange tijd een creatief duo met grafisch ontwerper Erik Wong. We maakten tijdschriften, boeken, websites, campagnes over mode, duurzaamheid enzovoort. Ik schreef me suf, maar nooit onder mijn eigen naam.

Die kwam pas tevoorschijn op het omslag van mijn eerste boek. Nou, nog eentje dan, over stoppen met drinken. Na het boek volgden columns, een half boek over de overgang en een berg persoonlijke observaties die op deze website onder WERK te vinden zijn.

Veel leesplezier