Mariette Wijne

Cursus

Schrijven is schrijven. Gewoon maar doen is het halve werk. Via snelle oefeningen en huiswerkopdrachten onderzoek je verschillende tekstvormen en -stijlen. De 'groepsdruk' doet wonderen. Je doet extra je best en krijgt zinnig commentaar van geïnteresseerde lezers. Daardoor ga je met sprongen vooruit of ontdek je onvermoede kwaliteiten. En, er wordt altijd gelachen.

Eigen groep

Je kunt ook zelf een groepje van minimaal vijf schrijvers vormen en vragen wanneer ik tijd zou hebben om een cursus te geven. Meestal huur ik een ruimte in het Pintohuis in Amsterdam. Maar ik ben ook bereid om een stukje te reizen. Wat ook nog kan is een geconcentreerde schrijfweek of -weekend in werkpension Wongema op het Groningse platteland.

Vind je vijf bijeenkomsten of een weekend te lang? Ik geef ook workshops van halve of hele dag rond een bepaald thema (reizen, natuur, verzet, ...).

Individueel

Of zou je graag een een-op-eentraject volgen? Huur mij dan in als privéredacteur die deadlines bepaalt, overzicht heeft en gemakkelijk ziet wat er beter kan of anders moet. Schrijven is een eenzaam gebeuren, maar geen schrijver doet het helemaal alleen. Elke tekst in wording is gebaat bij welwillende doch kritische meelezer.

Mail of bel me als je meer wilt weten.