Mariette Wijne

Mariëtte Wijne is tekstschrijver-columnist in Amsterdam. Verslaving, kunst, mode en natuur zijn geliefde onderwerpen. Met artdirector Erik Wong vormde ze acht jaar lang een creatief duo. Samen maakten ze campagnes, websites, boeken en brochures voor onder andere MADE-BY, Kiki Niesten Maastricht, Winkeldochters en Dick van Gameren Architecten.

Vrij werk

Onder pseudoniem (Mary van Minderhout) begon ze persoonlijke modecolumns te schrijven. Dit ‘vrije’ werk heeft achteraf gezien tot haar eerste boek geleid. In Nou, nog eentje dan. Voor wie wil stoppen met (te veel) drinken doet ze verslag van haar eerste jaar als geheelonthouder. ‘Met humor en empathie komen diepe dalen, afkickpogingen, ditjes en datjes over verslaving aan bod en lotgenoten,’ Maarten Bloem, de Pers, april 2011. 


Bezig met

Mariëtte is vast columnist van LEF, magazine voor ex-verslaafden. Andere opdrachtgevers zijn de Vrije Academie Kunst & Cultuur en SNP Natuurreizen. Daarnaast is zij gastdocent aan de Gerrit Rietveld Academie en secretaris van Stichting de Eenzame Uitvaart Amsterdam.

Haar blog Gratis Meenemen wordt door een kleine maar trouwe groep sympathisanten gevolgd.