Mariette Wijne

26 oktober 2011

Je boek is actief gerouleerd in de groep van de Jellinek op de Jacob Obrechtstraat. Dank je wel voor het schrijven ervan! De meesten van ons zitten nu twee maanden in de dagbehandeling, drie dagen per week, en met hulp van boeken, zoals het jouwe, het geweldige nieuwe tijdschrift LEF, inspirerende sprekers en elkaar redden we het aardig.
De lichtvoetigheid van je boek maakt het clean blijven op donkere momenten minder zwaar.

15 oktober 2011

Ik kan het niet nalaten om u even te laten weten dat ik dankzij uw boek “Nou, nog eentje dan” na 40 jaar, zonder verdere hulp, gestopt ben met het drinken van alcohol.
Het is me tot nu toe meegevallen en ik heb er meer levenslust en helderheid voor terug gekregen, al blijf ik ook de dagen tellen natuurlijk.
U schrijft boeiend met humor en met wat zelfspot maar vooral motiverend en voor een twijfelaar, met relevante en doeltreffende informatie. Heb het achter elkaar uitgelezen en ik ben geen grote lezer.

9 september 2011

Ik zal u niet lastigvallen met mijn verhaal, maar wil u wel laten weten dat ik het fijn vond om het uwe te lezen.

21 augustus 2011

Was het meer dan zat mijn overmatig drankgebruik, uit mezelf 1 week gestopt en zie dan plots in de bieb bij de nieuwe boeken jouw boek staan. Ik dacht hé dat is wat voor mij.
Fijn boek, zeer herkenbaar en zeker een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.

4 augustus 2011

Met meer dan gewone aandacht en met een voor mezelf ongebruikelijk leestempo heb ik uw laatste boek verslonden, naar aanleiding van een recensie in De Morgen. Stomverbaasd was ik, zoveel herkenbaars: de dagelijkse worsteling met de fles, een passie voor hardlopen, een wat gelijklopende familiale geschiedenis, het groeiende besef dat ratio niet zaligmakend is ...

13 juli 2011

Wat me verheugd is dat er weer iemand de moed had om het ‘taboe’ rond het alcoholgebruik en de risico’s ervan naar voor te brengen.

1 juli 2011

Ik heb je boek dinsdag gekocht en het in 1 ruk uitgelezen.
Wat een herkenning!

4 mei 2011

Je boek in een paar uurtjes uitgelezen. Wat een inzichten én vermakelijk. Na het lezen van je boek, moet ook ik minderen. Stoppen vind ik onmenselijk. Je boek zal houvast geven. Alhoewel het water me in de mond liep als je het over Belgische biertjes had.

29 april 2011

Hartelijk dank voor het schrijven en publiceren van Nou, nog eentje dan. Ik heb het met veel smaak en zuchten van herkenning gisteravond in één ruk uitgelezen.
Uw humor is heerlijk, de ‘vage dokter met zijn uit de kluiten gewassen elektrospel’-scène deed me schaterlachen, waarna de pittfall even verder extra beklemmend doorkwam.
De moed die u toont om zo openhartig over de verleidingen van de vlucht in alcohol te schrijven, sterken me in de vraag aan mezelf: wat wil je?

29 april 2011

Ik ben op pagina 77 en weet nu al dat ik na Koninginnedag stop.
Ik heb al de nodige Jellinek-ervaringen achter de rug, maar jouw boek geeft me nieuwe hoop.
‘Het moet maar eens uit zijn.’ schreef Reve al.
Hopelijk lukt het mij nu wel.
Goed dat je boek er is.

26 april 2011

Geweldig boek! Dank je wel...

22 april 2011

Je verhaal sprak me meteen aan. En nog meer nadat ik de eerste hoofdstukken van je boek las via de link op de site van P&W.
Sjonge, het is net of ik mijn eigen verhaal teruglees.